Empelaer Stoeterij

Accommodatie

Empelaer Stoeterij beschikt over een ruim opgezette accommodatie die aan alle eisen van de hedendaagse paardenhouderij voldoet en is gelegen direct aan het prachtige landgoed “De Utrecht”

De stoeterij beschikt over ruime stallen voorzien van ruimvoldoende licht en lucht met degelijk afgewerkt boxen in verschillende afmetingen automatische drinkbakken, ramen en contact roosters. De boxen zijn gesitueerd in verschillende stalgebouwen en voorzien van een veilig en breed gangpad. De verschillende stallen beschikken over wasplaatsen met warm en koud stromend water.

Tevens beschikken wij over groepshuisvesting voor jonge paarden tijdens de opfok. Waarbij de paarden tijdens de winter in ruime overdekte stallen gevestigd worden met de mogelijkheid om ook in de buitenlucht te verblijven.

Wij beschikken over een binnen rijbaan van 20 x 40 meter. Tevens is er een goed omheinde buiten rijbaan aanwezig. De longeercirkel is buiten maar voorzien van een ‘all weather’ bodem van de firma Achterberg en het hele jaar door perfect te gebruiken

Verder zijn er drie grote zand paddocks aanwezig waar de paarden altijd vrij in mogen bewegen.

De overdekte trainingsmolen biedt plaats aan zes paarden en heeft een diameter van ruim 20 meter en heeft open zijwanden waardoor de paarden frisse lucht en voldoende uitzicht en afleiding hebben.

De gehele accommodatie is omringd door maar liefst 11 hectare weidegrond onderverdeeld in veilig afgerasterde weilanden die gebruikt worden voor zowel individuele- als groepsweidegang.

Het uitgestrekte en afwisselende landschap van “De Utrecht” beschikt over bossen, vennen, heide en een netwerk van zandpaden en wegen welke een oase van rust en ruimte biedt voor een ieder die het buitenrijden hoog in het vaandel heeft staan.

De smaakvol ingerichte foyer (kantine) met uitzicht op de binnen manege biedt na inspanning de mogelijkheid om te ontspannen en te genieten van vers gezette koffie en of thee.