Empelaer Stoeterij

Trailerladen

Na een lange periode van trainen komt de dag van de waarheid steeds dichterbij. De eerste wedstrijd. Alles is in gereedheid gebracht. Paard en ruiter zijn beiden nerveus. Het paard heeft plotseling rare strikjes in zijn manen, dikke schuimrubber laarzen aan en vraagt zich af wat er allemaal aan de hand is. Ook de ruiter is nerveus. Straks zal er moeten worden gepresteerd onder toeziend oog van een streng jurylid.

Het paard wordt uit zijn vertrouwde omgeving gehaald en naar de parkeerplaats van de stal gebracht. Een voor het dier vreemde omgeving en het paard kijkt zijn ogen uit. Plots komt er een grote polyester doos op wielen in het vizier. Het gevaarte ziet er angstaanjagend uit en ruikt ook vreemd. Ook de vaste begeleider van het paard lijkt anders te reageren dan anders. Het paard wil niets liever dan terug naar zijn vertrouwde omgeving en de kans is groot dat het bij gebrek aan leiderschap zelf het initiatief neemt om terug te keren.
Het klinkt allemaal lachwekkend, maar veel ruiters en amazones kunnen zich deze situaties herinneren en vonden het op dat moment verre van lachwekkend.

Door training en begeleiding kan je een paard bekend maken met deze voor hem vreemde situaties zodat het zonder stress zich zal laten laden op de trailer of vrachtwagen.